Saturday, May 24, 2008

Part Of Sarawak's Wealth Spent On Wedding Extravaganza Of The Decade

Wednesday, 9-Jan-2008 14:09
Wedding di Kuching, Sarawak

Sarawak Headhunter's comment: Apparently entirely
wasted because the not so happy couple divorced after
only a few months. Looks like you really can't buy
happiness after all, but that doesn't stop this greedy family
from trying, especially at the expense of others (the people
of Sarawak).


See the original post here.

Ha! kali ini aku membawa korang semua ke Kuching
Sarawak ....keadaan persiapan majlis perkhawinan
pasangan Elia Khadijah Abas Genied & Alexender
Iskandar George Hirose Muller (kacukan mat salih
jepun) anak perempuan kepada Datuk Raziah
Mahmud dan Robert Geneid (susahnya nama).


Kami berada di sana dalam masa sebulan.......Untuk
pengetahuan korang semua......wedding diorang ni
tak buat kat hotel tapi buat kat 2 buah rumah.....untuk
acara akad nikah diorang buat kat rumah banglo
besar diorang (yang kebarapa aku pun tak tahu...)
di Kesuma Resort, Petra Jaya. Dan Receptionnya pula....
buat kat rumah yang Datuk Raziah di Demak (dia
memang tinggal kat situ kalau dia ada kat Srwk la)........


Utk Akad nikah lebih kepada konsep Moroco manakala
Reception pula berkonsepkan Into The Sea. Kitorang
tak bawak barang byk sgt dari semenanjung memandangkan
Bos besar kami telah pergi bersama Datuk Raziah
sendiri shopping barang2 dari oversea...contohnya
lampu lampu moroccon yang dibeli dari negara itu
sendiri..selebihnya ada yang dibeli di london, filipina (utk
kerang laut) dan italy (centre piece) dan banyak lagi....


Keluarga yang kaya raya ni memang dah spent utk
wedding planner sahaja lebih kurang 350K. Wedding yang
melebihi 5 kali ganda budget wedding utk Datuk Siti
Nurhaliza ni (overall) memang meletup...utk akad nikah...
lebih kurang 350 tetamu (formal) hadir terutamanya
daripada France dan Jepun. Aku sendiri malu nak
menyibuk ambik gambar masa akad nikah tu...... ...
kalau kat umah satu lagi apatah lagi...meletup berdentum....
memang gempak giler......Datuk Raziah merupakan adik
beradik kepada ketua menteri Srwk...Taib Mahmud.


Korang tengok jer la antara gambar2 persiapan wedding
tuh...Layannnnnnnnnn
































2 comments:

chapchai said...

Only one word can describe this : OBSCENE!

has@cat city said...

kch/swk memang dia org punya.
cms sdn.bhd (chief minester sarawak)